Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çözüm sürecindeki muhatabı HDP’nin 7 Haziran seçimlerinde barajı geçmesinin demokrasi açısından bir sorun olacağını savundu.

Genel seçimde barajı geçerek AKP’nin tek başına iktidarına son verebilecek parti konumuna gelmesi ardından hükümet ve cumhurbaşkanı tarafından ‘terör örgütü temsilcisi‘ olarak lanse edilmeye başlayan HDP’ye karşı Yalçın Akdoğan’ın çıkışları da sürüyor.
Daha önce “Baraj altında kalırsa süper olur” ve “HDP barajı geçerse sıkıntı olur diyen Akdoğan, HaberTürk kanalında katıldığı programda benzer açıklamalarını sürdürdü.
HDP’nin barajı geçmesini demokrasi açısından bir sorun olarak gördüğünü söyleyen Akdoğan, “Selahattin Demirtaş utanmaktan bahsediyor. Sen çağrı yaptın, onlarca insan hayatını kaybetti. Utanma duygun varsa, senin sokağa çıkamaman lazım.HDP’nin barajı geçmesini ben daha tehlikeli bir durum olarak görüyorum” dedi.
Güç kazanması doğru değil
Seçimler öncesine kadar çözüm sürecini birlikte sürdürdüğü HDP’yi seçimler yaklaşırken ‘örgüt uzantısı‘ olarak nitelemeye başlayan Akdoğan, “Böyle bir örgütün kontrolü altında olan, vesayeti altında olan, elinde silah olan, adamın sözünün geçtiği bir yapının ben siyaseten güç kazanmasını doğru bulmuyorum” diye konuştu.