• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Aile içi katliam göz göre göre gelmiş: Beş kişi öldü, dört kişi yaralandı

21/07/2018 14:16

 

Aydın’ın Nazilli ilçesinde 51 yaşındaki Mustafa Duran boşanma aşamasında olduğu eşinin iki ağabeyini, bir yengesini ve iki komşunu öldürdü, eşi ve kızı dahil dört kişiyi yaraladı.

Duran hakkında uzaklaştırma kararı bulunduğu, bir hafta önce de kardeşlerinin eşinin ailesini tehlikeye karşı uyardığı ortaya çıktı.


Mustafa Duran. Fotoğraflar: DHA

Anne kız evi terk etmiş

Katliamla sonuçlanan anlaşmazlık Mustafa Duran’ın 46 yaşındaki eşi Tülin Duran’la yaşadığı parasal bir sorun nedeniyle başladı.

DHA’nın edindiği bilgiye göre Tülin Duran, annesinden miras kalan evin tapusunu, ağabeyi Birol Karakılıç’a devrederek bankadan 62 bin lira kredi çektirdi. Çekilen krediyle Tülin Duran dayanıklı plastik mutfak eşyası satışına girişti. Galericilik yapan ve bir süre önce iflas ederek bir firmada pazarlamacılık yapmaya başlayan Mustafa Duran da para koyarak eşiyle ortak oldu.

Tülin Duran

Bir süre sonra çiftin arasında, anlaşmazlık başladı. Bunun üzerine Tülin Duran, evi terk ederek 24 yaşındaki kızı Tuğçe Duran’la birlikte annesinin ölmeden önce ağabeyleriyle birlikte yaşadığı tek katlı müstakil eve yerleşti ve boşanma davası açtı. Dava sürerken, ehdit edildiğini ileri süren Tülin Duran 24 Haziran günü Nazilli başsavcılığına başvurarak kocası hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı.

Mustafa Duran dün sabah eşi ve akrabalarının ortak dükkandaki malzemeleri boşalttığını görünce ‘mal kaçırıldığı’ gerekçesiyle öfkelendi. Dolandırıldığını öne süren Mustafa Duran, polise başvurarak şikayetçi oldu. Akşam evine giden Mustafa Duran, eşinin ve akrabalarının evin kapısının anahtarını da değiştirdiğini öğrendi.

Komşularla yemek yerlerken iki tüfekle geldi

Öldürülen Özlem ve Birol Karakılıç çifti.

Bunun üzerine Mustafa Duran akşam 20:30 sularında arabasıyla eşi ve kayınbiraderlerinin birlikte yaşadığı İstiklal Mahallesi’ndeki eve gitti. İki pompalı tüfekle evin bahçesine yönelen Mustafa Duran hep birlikte yemek yiyen eşi Tülin Duran, kızı Tuğçe Duran, kayınbiraderleri 48 yaşındaki Birol Karakılıç  ve 50 yaşındaki Bekir Cihan Karakılıç, yengeleri 43 yaşındaki Serpil Karakılıç ve 45 yaşındaki Emine Özlem Karakılıç, yeğeni 25 yaşındaki Şükran Karakılıç ve yemeğe davetli komşuları 38 yaşındaki Filiz Kahya ve 41 yaşındaki Mehmet Kahya çiftine ateş etti. Mustafa Duran arabasına binip kaçtı.

Saldırıda Birol Karakılıç, Bekir Cihan Karakılıç, Emine Özlem Karakılıç, Filiz Kahya ve Mehmet Kahya öldü. Tülin Duran, kızı Tuğçe Duran, yeğeni Şükran Karakılıç  yaralandı. Yenge Serpil Karakılıç da kurşunlara hedef olmamak için kaçarken düşerek yaralandı.

Filiz ve Mehmet Kahya’nın dokuz yaşındaki çocuğu Utku ise yara almadan kurtuldu. Şoka giren çocuk da hastaneye götürüldü.

İki yaralının durumu ağır

Öldürülen Filiz ve Mehmet Kahya çifti.

Tuğçe Duran ve Şükran Karakılıç’ın hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Kalabalıktan bir şey olmamış gibi geçti

Mahalle sakinleri, Mustafa Duran’ın katliamın ardından silah sesini duyarak evin önüne toplanan kalabalığın arasından hiçbir şey olmamış gibi geçerek silahları arka koltuğuna attığı aracına binerek uzaklaştığını söyledi. Mahalle polis ve jandarma tarafından ablukaya alındı. Emniyet şeridi çekilirken, yaralıların tedavi gördüğü hastane önünde de çevik kuvvet ekibi görevlendirildi.

Mustafa Duran, bugün sabah polis merkezine giderek teslim oldu.

Katliam göz göre göre gelmiş

Saldırıda yaralanan Şükran Karakılıç (önde), ölen Birol Karakılıç (solda),  ölen Emine Özlem Karakılıç (soldan ikinci), ölen Bekir Karakılıç (en sağda) ve yaralanan Serpil Karakılıç (ortada).

DHA’nın haberine göre Mustafa Duran bir hafta önce kendi kardeşleriyle helalleşmiş. Bunun üzerine kardeşleri de yengeleri Tülin Duran’ı arayarak dikkatli olması konusunda uyarmış.

Polis ve jandarma tarafından aranmaya başlanan Mustafa Duran cinayetten yarım saat önce ise Atça Mahallesi’nde oturan bir yakınını telefonla aradıktan sonra ziyarete gitmiş.

Kendisinden akşam yemeği için kalmasını isteyen yakınının davetini geri çeviren Mustafa Duran, “Ben başka yerde yemeğe davetliyim, karpuz yemeye gideceğim” deyip ayrılmış.

 

Kategori:Aktüel

SON HABERLER

Datça açıklarında 6,0 büyüklüğünde deprem

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında saat 01:51’de 6,0 büyüklüğünde deprem oldu.

Messi'nin en sevdiği golü, Refik Anadol imzasıyla sanat eserine dönüşüyor

Dünyaca ünlü futbolcu Lionel Messi’nin en sevdiği golü, ‘A Goal in Life’ projesinde yeni medya sanatçısı Refik Anadol imzasıyla sanat eserine dönüşecek.

'Saraysız başkan' Mujica hayatını kaybetti

Uruguay’ın eski devlet başkanı, namı-diğer ‘Saraysız başkan’ Jose Mujica 89 yaşında hayatını kaybetti.

Boğaziçi'nde Nurettin Yıldız protestosu: 97 gözaltı

Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü’nün (BİSAK) ‘altı yaşında evlenilebileceği’ne dair fetvasıyla hatırlanan ilahiyatçı Nurettin Yıldız için düzenlediği etkinliği protesto eden 97 kişi gözaltına alındı.

Nvidia, Suudi Arabistan'a yapay zeka çipi satacak

ABD’li çip şirketi Nvidia, Suudi Arabistan şirketi Humain’e yapay zeka çipi satacak.

Kılıçdaroğlu kurultay isteyenlere ilk kez çıkıştı: Birileri koltuk derdinde
12 gündür kayıp: Evrim'in babası, annesi ve amcası gözaltında

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 751 gündür hapiste

YAZARLAR

Yeşil zeytini neden yemedin Sait?

Ayhan Tinin

Editör eksikliği fazlalık yaratır

Mustafa Dağıstanlı

Anne dediğin başlangıçtır

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Dilsiz bir ülkenin çığlığı

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Sırrı Süreyya Önder'in 'Cumhuriyet' eleştirisi üzerine…

Murat Sevinç

Silmek isteseler de silemezler

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Füruzan'ın röportajlarındaki dil dikenleri

Mustafa Dağıstanlı

GÜNÜN 11’İ

Mehmet Metiner: İyi ki arşiv var

Akif Beki: Bahçeli'nin 'yapılacaklar' listesi 

Abbas Güçlü: Çin'in binlerce yıllık sembolü ejderhaydı şimdiyse panda

Servet Yıldırım: Türkiye'de konut talebi genelde krediyle desteklenen bir niteliğe sahip

Nevzat Evrim Önal: Bu ahmaklara göre işçi Erol 'AKP'liydi' ve olay da 'bir AKP'liyi başka AKP'lilerin yok etmesi'nden ibaretti

Esfender Korkmaz: Asgari ücret masasında işçi yok

Abdulkadir Selvi: PKK'nın silah bırakma kararı MİT tarafından sahada kontrol edilecek

Nevşin Mengü: Muhtemelen 'yeni anayasada yüzde 50 şartı da aranmasın, ilk turda en çok oyu kim alırsa seçilsin' denecek

Hasan Cemal: PKK'nın silahları gömme ve kendini feshetme kararını önemsiyorum

Taha Akyol: Öcalan belki de 'Meclis'e gelip DEM grubunda konuşma' yapabilecek…

Timur Soykan: Bugün Soma Katliamı'nın 11'inci yıldönümü

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×