Genel başkanınız “bozkurt” işareti yaptı… Susup oturdunuz. Partiniz Sinan Aygün, Turhan Tayan, Mehmet Haberal gibi sağcı isimleri aday gösterip seçtirdi… Kazan kaldırmadınız. Partiniz için “MHP gibi oldu” dendiğinde… Bir infial falan göstermediniz. Partiniz “çözüm süreci” konusunda esaslı bir tutum takınamadı… Hiçbir isyan hareketine girişmediniz.
Dersimli genel başkanınız, “Dersim’de oluk oluk kan akıtıldı” bile diyemedi… Ses etmediniz. CHP’den sol, solcu bir parti çıkmadı… Rahatsızlığınızı bile göstermediniz. Yerel seçimlerde başkentte kökten ülkücü, kökten MHP’li bir isim aday gösterildi… Karşı çıkan bir “tweet” bile atmadınız. Ama ne zaman ki… Partiniz isminin yanı başında “İslam” sözcüğü bolca geçen bir ismi Çankaya’ya aday olarak gösterdi. Başladınız… İsyanlara, kazan kaldırmalara, infiale, ses çıkarmaya falan.
Hadi Nur Serter’leri, Birgül Ayman Güler’leri falan bir tarafa bırakıyorum. Onları solcu saymıyoruz. Ama ey “solcuyuz” diye gezinen Melda Onur’lar, Hüseyin Aygün’ler… Ey CHP’nin solcuları! Sorarım size: Neden hiçbir konuda kaldırmadığınız kazanı Ekmeleddin İhsanoğlu konusunda tereddütsüz kaldırıyorsunuz?
Sorarım size: Adının yanı başında “sağcı”, “ülkücü”, “bozkurtçu”, “ulusalcı”, “milliyetçi”, “Demirelci”, “ortacı”, “merkezci”, “idareci”, “maslahatçı” falan geçen isimler konusunda kıpırdamayan tüyleriniz, neden adının yanında “İslam” sözcüğü geçen bir aday karşısında diken diken olmakta? Bu nasıl tüydür böyle? Daha doğrusu: Bu tüy, solcu bir tüy müdür?