Nihal Bengisu Karaca: Amerikan basını Türkiye'yi imaj çamurunda boğmak istiyor

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

 

Öte yandan NYT’nin, WSJ’nin, Washington Post’un vs. son bir buçuk yıl içinde Türkiye’yi kendi yarattıkları bir imaj çamurunda boğmak istedikleri de ortada. Türkiye’yi yönetenleri radikal İslamcı akımlarla aynı torbaya koymak için yoğun bir uğraş veriyorlar ve yayınlarının devlet aklı ve iradesi içerdiği de bariz. Kerry’nin iddiaları misaldir. Türkiye’nin IŞİD’in petrol kaçakçılığı yapmasına izin verdiğini daha önce söylemişti, son olarak bazı ülkelerin Esad’ı düşürmek amacıyla Esad ile savaşan çürük yumurtalara da göz yumduğunu ifade ederek Türkiye’yi ima etti.

Türkiye’den IŞİD’e katılımlar meselesi de şüyuu vukuundan büyük tezviratlar arasında. Bahsi geçen “petrol kaçakçılığı” PKK’nın yıllarca yaptığı, kimsenin ses çıkarmadığı; sınırın iki yanındaki iki adamın birbirine bahçe sulama hortumu uzatarak gerçekleştirdiği sistemin şimdi IŞİD tarafından uygulanmasından ibaret ve Türkiye gördüğü anda olaya el koyup petrolü imha ediyor, bu bir. IŞİD’e katılım konusunda ise herkes önce rekor sayıda katılıma bunca zaman izin veren Avrupa’ya bakmalı, iki.

Kapılar ardında Türkiye’nin vaktiyle yaptığı uyarıların değerini bilememek konulu günah çıkarmalar olsa da, kamuya açık beyanatlarda Türkiye’yi silkeleme tavrı açık… Amaç belli: Türkiye’yi utangaçlığa ve tedirginliğe mahkûm etmek, suçluluk duygusu girdabına ittirmek.

Nihal Bengisu Karaca’nın yazısı