İran'ın ABD üslerine roket saldırısıyla altının onsu 1600 doları aştı

İran’ın, Irak’taki ABD üslerine yönelik füze saldırısının ardından ‘güvenli liman’ altının onsu 1600 doları, tedarik endişeleriyle Brent petrolün varil fiyatı 70 doları aştı.

Fotoğraf: Reuters

ABD, İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun Kudüs Gücü adlı biriminin komutanı Kasım Süleymani’yi hava saldırısında öldürmüş, İran da misilleme yaparak ABD’nin Irak’taki hava üslerini vurmuştu.

İran’ın misilleme saldırılarının ardından, güvenli liman arayışlarının egemen olduğu küresel piyasalarda değerli metallerin yanında, kripto para birimlerine yönelik talep de arttı ve Bitcoin yüzde 2.04 artışla, 8 bin doları da aşarak 8 bin 321 dolarla yeni yılın en yüksek düzeyine tırmandı.

İran saldırısının hemen ardından 1600 doları aşan altının ons fiyatı daha sonra geri çekildi. 8:20 itibariyle ons altın saldırı öncesi fiyata göre yüzde 1.2 artışla 1593 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Batı Teksas petrolünün varil fiyatı yüzde 3.31 artışla 64.70 dolara, Brent petrolün varil fiyatı da yüzde 3.63 artışla 70.81 dolara yükseldi.

İran’dan ‘topyekün savaş’ uyarısı: ABD karşılık vermesin

İran ABD’nin Irak’taki üslerini vurdu; Trump’a göre ‘her şey yolunda’

Süleymani’nin cenaze töreninde izdiham: En az 56 ölü, 210’dan fazla yaralı

Süleymani öldürüldü, Google’da ‘askerlik yaşı’ araması zirve yaptı

Şiiliğin merkezi Kum kentinde ‘intikam bayrağı’ çekildi

Trump: Savaşı durdurmak için Süleymani’yi öldürdük; emri ben verdim

ABD, İran’ın ‘intikam’ına karşı Kuveyt’e 3 bin asker gönderiyor

İran güvenlik konseyi: ‘Çok büyük intikam’ alınacak

ABD, Bağdat’ta füze saldırısı düzenledi: İranlı komutan Süleymani öldürüldü

İran’dan ABD’ye: Bu maceraperestliğin sonuçlarından sorumlu olacak