Prof. Asaf Savaş Akat, işsizliğin bir anda patladığı bir ekonomik kriz öngörmüyor ama, “Sokaktaki adamın geleceği parlak değil” diyor. Akat, “Yapılan hatanın bedeli ekonomik olarak güçsüzlere çıkar. Yavaş büyümenin bedelini kendileri ve çocukları iş bulamayan garibanlar, enflasyonun bedelini özellikle yaşlılar ve sabit gelirliler, kötü eğitim sisteminin bedelini fakirler öder” diyor.
Fransızların ‘Dövüşe giren horoz tüy kaybeder’ atasözünü hatırlatan Akat, “Başbakan ve hükümet bu kavgada ciddi şekilde tüy kaybetmiştir” diye konuşuyor.
Asaf Savaş Akat: Yolsuzluğun bedelini yoksullar ödeyecek
Okura not
Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.