Aydın Engin, Mustafa Balbay'a rağmen Cumhuriyet'te!

 

Cumhuriyet gazetesinin yeniden yapılanma sürecinde kadroya katılması en çok tartışma yaratan isim Aydın Engin’in ilk yazısı yayımlandı.

Engin, ‘Çalışkan karıncayı bile kıskandırmak‘ başlıklı yazısında yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandık başına gitme çağrısı yaptı.

aydin engin

Yeniden yapılanma kararı alan Cumhuriyet’in Murat Sabuncu, Ceyda Karan, Özgür Mumcu, Aydın Engin ve Ahmet Şık gibi tecrübeli isimleri transfer etmesinin rahatsızlık yarattığı ve ‘bölünme’ yaşandığı öne sürülmüştü.

Gazetenin emektar isimlerinden Mustafa Balbay, bu isimler arasında en çok Aydın Engin’e karşı çıkmıştı.

Balbay, “Aydın Engin’in Cumhuriyet’te yazmasına her zaman karşı olduğunu ve buna hiçbir zaman ‘evet’ demediğini” belirtmişti.

Engin, yazısında yaşanan tartışmalara değinmedi.