Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde satılması için hayvan pazarına götürülen iki kurbanlık boğa araçtan indirilirken kaçtı. İlçe dışına kaçan boğaların peşine düşen belediyenin kurbanlık yakalama timi, bir saati aşan uğraşın ardından boğaları yakaladı.

Sahibi tarafından satılması için hayvan pazarına getirilen ‘Ökkeş’ ve ‘Efe’ isimli birer tonluk iki kurbanlık boğa kaçtı. Sahibi onları yakalamayınca belediyeden yardım istedi.
Bölgeye sevk edilen kurbanlık yakalama timi ekipleri ilçeye bağlı Yakupderviş Köyü yakınlarına kadar kaçan boğaları sakinleştirici iğne yaparak yakaladı. Kamyonete yüklenen iki boğa yeniden hayvan pazarına götürüldü.
Kurbanlık yakalama timinin sorumlusu Veteriner Hekim Bilal Öztürk, “Kullandığımız iğneler, hayvanın yaşamına ve etine kesinlikle zarar vermez” dedi.