Genelkurmay Eski Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Aydın’ın Kuşadası ilçesindeki yazlığında rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Büyükanıt’ın yoğun bakımda olduğu belirtildi.

Kuşadası’ndaki yazlığında dün rahatsızlanan Büyükanıt, ilk olarak Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak solunum sıkıntısı ve böbrek yetmezliği şüphesiyle tedaviye alındı.
Orgeneral Büyükanıt, daha sonra İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan ambulans uçakla İstanbul’a götürülerek Acıbadem Maslak Hastanesi’ne kaldırıldı.
Hastanenin başhekimi Dr. Cengiz Bavbek, orgeneralin son durumuna ilişkin şu bilgileri verdi: “Hastamız Yaşar Büyükanıt dün gece hastanemize giriş yapmıştır. Gerekli tıbbi tetkik ve muayene sonucunda beyinde damar tıkanıklığı ve alt solunum yolu enfeksiyonuna bağlı olarak genel durum kötüleşmesi nedeniyle yoğun bakım servisine alınmıştır. Yoğun bakım servisindeki tedavisine devam edilmektedir.”
Yaşar Büyükanıt, 9 Kasım 2005’de Şemdinli’deki olaylarda bomba ve silahlarla yakalanan astsubay Ali Kaya hakkındaki beyanıyla dönemin savcısı Ferhat Sarıkaya tarafından hakkında soruşturma açılması istenmişti. Büyükanıt cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde, 27 Nisan 2007’de, AKP hükümetini eleştiren ‘e-muhtıra’yı, emekli olduktan sonra bizzat kaleme aldığını söylemişti. Büyükanıt, ‘e-muhtıra’ sonrası 4 Mayıs 2007’de, dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan ile Dolmabahçe’de içeriği halen gizli tutulan bir görüşme yapmıştı.