Theresa May 7 Haziran'da koltuğunu bırakıyor: Hayatımın en büyük gururuydu

Britanya Başbakanı Theresa May, 7 Haziran’da görevi bırakacağını duyurdu.

Fotoğraf: Reuters

May “Şimdi bu çabaya liderlik edecek yeni bir başbakanın ülkenin yararına olduğu açık. Bu yüzden 7 Haziran Cuma günü Muhafazakar Parti’nin liderliğinden ayrılacağımı açıklıyorum” dedi.

“Brexit hakkında parlamentoda uzlaşma yaratamadığım için üzgünüm, yerime gelecek kişi bunu başarmak zorunda” diyen May, Brexit’i gerçekleştirememiş olmaktan derin üzüntü duyduğunu vurguladığı konuşmasını kısa tuttu.

Britanya’nın ikinci kadın başbakanı olmaktan gurur duyduğunu da belirten May “Sevdiğim bir ülkeye hizmet etme fırsatı bulmuş olmak benim için hayatımın en büyük gurur kaynağı” sözleriyle konuşmasını bitirdi.

Hayatının en büyük onurunun Britanya’ya – sevdiği ülkesine – hizmet etmek olduğunu söylerken duygusallaşan May, gazetecilerden herhangi bir soru almadan terk edeceği başbakanlık konutuna geri girdi.

May, hem Brexit anlaşmasının koşularına itiraz eden AB karşıtları hem de anlaşmanın onaylanmaması nedeniyle Brexit’in iptal edilmesi için bastıran AB yanlılarının baskısı altındaydı.

İngiliz başbakan, iktidardaki kendi partisinin Brexit çıkmazını aşmak için yeni bir lider çağrıları sonrasında bu kararı aldı.

Times: Theresa May istifa ediyor

Britanya’da Muhafazakar Parti ‘Boris’i durdur’ kampanyası başlatıyor

Boris Johnson teyit etti: Tabii ki Muhafazakar Parti liderliğine aday olacağım

Britanya AB’den Brexit’in ertelenmesini istedi

Britanya Parlamentosu Brexit’ın 30 Haziran’a ertelenmesine karar verdi

Britanya AB’den anlaşmasız ayrılmayı reddeden Brexit teklifini kabul etti

Britanya parlamentosu revize edilmiş Brexit anlaşmasını reddetti

Brexit’e 22 gün kala maliye bakanı ‘tekrar ertelenebilir’ dedi

Kafası karışanlar için: Brexit neydi ne olacak… Sekiz soruda

Brexit işi sarpa sardı: İngiliz bakana göre hiç olmayabilir

Brexit: Anlaşmasız ayrılığın yıllık bedeli 91 milyar lira

Brexit anlaşması reddedilmişti: Britanya’da May hükümeti güvenoyu aldı

Avam Kamarası’ndan Brexit anlaşmasına ret: Hükümet için üç senaryo gündemde

Brexit’te son durum: Benim için ağlama Britanya