HDP lideri Buldan duyurdu: Öcalan'ın kardeşiyle görüşmesine izin verildi

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kardeşi Mehmet Öcalan’ın PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüştüğünü söyledi.

Partinin İstanbul il örgütünün programında konuşan Buldan, İmralı Cezaevi’nde hükümlü bulunan Öcalan’ın kardeşi tarafından ziyaret edildiğini ifade etti.

Buldan şunları kaydetti: “Sayın Abdullah Öcalan ile kardeşi Mehmet Öcalan bugün bir görüşme gerçekleştirdi. Sayın Öcalan’ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve birkaç gün sonra halkımızı daha detaylı bilgilendireceğimizi belirtmek isterim.”

Buldan, “Mehmet Öcalan’ın bir görüşme yapması tecridin kalkması anlamına gelmiyor” ifadelerini de kullandı.

Asrın Hukuk Bürosu da yazılı açıklamasında şunları dile getirdi: “Bugün müvekkilimiz Sayın Abdullah Öcalan aile görüş başvurusu kapsamında kardeşi Sayın Mehmet Öcalan ile bir görüşme gerçekleştirmiştir. 11 Eylül 2016 tarihinde yapılan aile görüşmesinden sonra süregelen mutlak tecrit döneminde gerçekleşen ilk iletişim ve aile görüşmesi olmuştur.”

HDP’li siyasetçiler Öcalan üzerinde ‘tecrit’ olduğunu iddia ediyor. Öcalan en son 11 Eylül 2016’da yine kardeşiyle görüşmüştü.

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven de ‘Öcalan’a tecridin kaldırılması’ talebiyle 66 gündür açlık grevinde.