Silahlı saldırı sonucu dört kişinin hayatını kaybettiği Osmangazi Üniversitesi’nin rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, katliamdan üniversite yönetiminin tavrını sorumlu tutan Doç. Dr. Ayşe Aypay için, “Duygusal bir durumu var” dedi.

Araştırma görevlisi Volkan Bayar eğitim fakültesini basıp dekan yardımcısı Mikail Yalçın, fakülte sekreteri Fatih Özmutlu, öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Serdar Çağlak ve okutman Yasir Armağan’ı öldürmüştü.
Bayar’ın birçok kişi hakkında ‘FETÖ’cü diyerek ihbarda bulunduğu, kendisi hakkında daha sonra şikayet üzerine soruşturma başlatıldığı ortaya çıkmıştı.
Osmangazi Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Doç. Dr. Ayşe Aypay, Bayar’ı defalarca şikayet ettiklerini ancak işlem yapılmadığını belirterek, “Gerçek anlamda vatan haini, tescilli bir FETÖ’cüydü” demişti. Aypay, üniversitenin, saldırgan Volkan Bayar’ı kullanarak hocalardan ‘kurtulmak’ istediğini de öne üniversitenin, saldırgan Volkan Bayar’ı kullanarak hocalardan ‘kurtulmak’ istediğini öne sürmüştü.
‘Duygusal durum’
Doç. Dr. Ayşe Aypay için “Eşi, FETÖ’yle iltisaktan dolayı adli işlem görmüş, bir miktar hapiste kalmış ve daha sonra beraat etmiştir. Ayşe hanımın böyle duygusal bir durumu vardır” diyen rektör Gönen, Aypay’ın eşinin beraat ettikten sonra göreve başlatılmamasına da değindi.
‘Devletimiz kılı kırk yararak işlem yapmıştır’

Rökter şöyle konuştu: “Kanun hükmünde kararname (KHK) çok açık. Beraat edenler, Ankara’daki merkezi itiraz komisyonuna başvururlar. Bizler de, sunulan dosyaları itiraz komisyonuna gönderdik. Durum bundan ibaret.”
Gönen, Bayar’ın şikayetleri nedeniyle çok sayıda kişi hakkında işlem yapıldığının hatırlatılması üzerine, “Takdir edersiniz ki, bu bizim işimiz değil. Devletimizin ilgili birimlerinin işi. Devletimiz kılı kırk yararak işlem yapmıştır” dedi.
Bayar’ın korunduğuna ilişkin iddiaları değerlendiren Gönen, “Bu iddia kesinlikle doğru değil. Biz, devletin kanunlarının bize verdiği yetki ve sorumluluğu sonuna kadar taşıyan bir kurumuz” dedi.
Rektör, “Üniversitede yaşanan huzursuzluğun bu noktaya geleceğini hiç düşünmediniz mi?” sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Siz düşünür müydünüz böyle bir şey olacağını? Gerekli ne lazımsa yaptık.”