Alman Süddeutsche Zeitung gazetesi, 15 Temmuz darbe girişiminin kilit ismi Adil Öksüz’ün bulunması için 14 Kasım’da tüm emniyet müdürlükleri ve istihbarat birimlerine talimat verildiğini yazdı.

Darbe girişiminde üs olarak kullanıldığı iddia edilen Akıncı Hava Üssü’nde yakalandıktan sonra serbest bırakılmasının ardından yurt dışına kaçan Öksüz’ün, Almanya’da olduğuna dair haberler çıkmıştı.
Haberler üzerine Türkiye, Berlin büyükelçiliği aracılığıyla bir nota vererek, Almanya’dan Öksüz’ün bu ülkede bulunduğuna ilişkin ihbarların araştırılmasını talep etmişti.
Karar’dan Büşra Sarıkaya’nın haberine göre gazete, verilen talimat üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bizzat Almanya Başbakanı Angela Merkel’e teşekkür ettiğini aktardı.
Süddeutsche Zeitung’un haberinde, Almanya’nın Türkiye ile ilişkileri düzeltmek için Öksüz’ün bulunması adına adım attığı yorumu yapılırken, bulunduğu takdirde iadesinin zor olduğu da ifade edildi.