Kanser hastası 80 yaşındaki Japon işadamı Satoru Anzaki, yakınlarına teşekkür etmek için büyük bir ‘veda partisi’ düzenledi.

BBC Türkçe’nin haberine göre iş makineleri devi Komatsu’nun eski yönetim kurulu başkanı Anzaki’ye, ekim ayında safra kesesi kanseri teşhisi konuldu.
Anzaki düzenlediği partiye aralarında dostları, okul arkadaşları, iş ortakları ve çalışanlarının da bulunduğu yaklaşık 1000 kişiyi davet etti.
Parti, Japoniş adamının anılarla donattığı, Tokyo’daki bir otelin salonunda yapıldı.
Anzaki partiden sonra yaptığı açıklamada “Hayatım boyunca tanıştığım insanlara ‘Teşekkür ederim’ diyebildiğim için mutluyum. Kalan zamanımı mümkün olduğunca kaliteli bir şekilde geçirebilmek için, yan etkileri nedeniyle tedavi görmemeye karar verdim” dedi.
Japon işadamı, partideki atmosferin ‘melankolik bir havaya bürünmemesi’ için, memleketi Tokuşima’dan bir dans grubuna gösteri de yaptırdı.
Japon medyasına göre Anzaki, minnettarlığını gösterebilmek için partide mümkün olduğu kadar çok kişiyle el sıkışmaya çalıştı.
Eski bir şirket çalışanı “Çok eğlenceli bir partiydi. Benim de bir hastalığım var ve parti sayesinde kalan hayatımı nasıl yaşayabileceğimi yeniden düşünmeye başladım” diye konuştu.