Tutuksuz yargılanıp istismardan 18 yıl alan sanık yine tutuklanmadı

 

Kayseri’de çocuk istismarı suçundan 18 yıl hüküm giyen 18 yaşındaki erkek tutuklanmadı.

Fotoğraf: Reuters

Melikgazi ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki hurdacı Hüseyin D., geçen yıl 15 yaşındaki N.C.’yle kaçarak imam nikahıyla ‘evlendi.’ 

Hamile kalan N.C., doğum için hastaneye gitti. Ancak yaşının küçük olması nedeniyle doktorlar polisi aradı. Ardından da Hüseyin D. gözaltına alındı.

Beraat istedi

Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına tutuksuz yargılanan Hüseyin D. ve N.C. katıldı.

N.C., duruşmada “Hüseyin’i çok seviyorum. Kendi rızamla kaçtım. Çocuğumun babasıdır” dedi. Sanık Hüseyin D. ise hiçbir suçunun olmadığını ileri sürerek, “Birbirimizi seviyorduk, kaçtık ve imam nikâhıyla evlendik. Beraatimi istiyorum” diye konuştu.

Tutuklanmadı

Mahkeme, Hüseyin D.’ye ‘nitelikli cinsel istismar’ suçundan 18 yıl hapis cezası verdi. Ancak sanık hakkında adli kontrol uygulanması kararlaştırıldı.

Karardan sonra N.C. “Kocama 18 yıl hapis verdiniz. Tutuklanırsa ben küçük bebeğimle ne yapacağım” dedi.

Sanığın cezası, Yargıtay’ca onanırsa kesinleşecek.