Alkışlarla: Son şampiyon İspanya'ya kaybeden Türkiye, Avrupa Basketbol Şampiyonası'na veda etti 

Türkiye, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket2017) son 16 turunda son şampiyon İspanya’ya 73-56 yenilerek turnuvaya veda etti.

Fotoğraflar: tbf.org.tr

Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye Kenan Sipahi, Melih Mahmutoğlu, Cedi Osman, Sertaç Şanlı ve Semih Erden beşiyle başlayan Türkiye ilk çeyreği 19-10, devreyi de 33-25 geride tamamladı.

Ay-yıldızlılar üçüncü çeyreğin son dakikasında farkı üç sayıya kadar indirse de final periyoduna İspanya’nın  49-43 üstünlüğüyle gidildi.

Son çeyreğin başında Türkiye’nin hücum etkinliğini sürdürmesine karşın son bölümde oyunun kontrolünü eline alan İspanya, karşılaşmadan da 73-56 galibiyetle ayrıldı.

Bu sonuçla Türkiye, Avrupa Basketbol Şampiyonası’na son 16 turunda veda etti. İspanya ise çeyrek finalde Almanya’nın rakibi oldu.

Ay-yıldızlılarda Furkan Korkmaz 20, Melih Mahmutoğlu 10, Cedi Osman ise sekiz sayı üretti.