Üniversiteye girişin ikinci aşaması Lisans Yerleştirme Sınavı’nda da (LYS) çok sayıda öğrenci ’15 dakika kuralı’na takıldı.

ÖSYM’nin 15 dakika kuralı, ilk kez bu yıl mart ayında yapılan YGS sınavında uygulanmıştı.
Çok sayıda aday, sınav saatinden 15 dakika önce binada bulunma kuralı nedeniyle, geç kaldıkları sınava girememişti. KPSS’de de aynı durum yaşanmıştı.

Bugünkü LYS’de de çok sayıda aday dakikalarla sınavı kaçırdı.
Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde sınava girecek Hasan Kara, kapıların kapatılması nedeniyle içeriye alınmadı.
“Arabadan indiğimde saat 09.44’tü. İki-üç dakikalık gecikmeden ne olur?” diyen Kara, sınav kağıdını yere atarak uzaklaştı.
Sınava giremeyen öğrenciler uzun süre gözyaşı döktü.
Okul önü emanetçisi

Adaylar sınava cep telefonu, çanta, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth, benzeri cihazlar ve küpe, broş, metal para gibi metal eşyalarla giremedi.
Bir okulun önünde tezgah açan Abdulbaki Taşdemir, parça başına 3 liraya ’emanetçilik’ yaptı.