Yurt çapında etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul dahil 30 kentte okullar tatil edildi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, tatil haberini Twitter hesabından duyurdu: “İlimizde zaman zaman devam eden kar yağışı ve yoğun buzlanma nedeniyle eğitim-öğretime yarın (pazartesi) bir gün süre ile ara verilmiştir.”
İlimizde zaman zaman devam eden kar yağışı ve yoğun buzlanma nedeniyle eğitim-öğretime yarın(pazartesi) 1 gün süre ile ara verilmiştir.
— Vasip Şahin (@vasipsahin) January 8, 2017
İstanbul’da, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli çalışanlar da bir gün idari izinli sayıldı.
Metro ve metrobüs seferleri sabaha kadar yapılacak
Öte yandan İstanbul büyükşehir belediyesi, bugünkü metro ve metrobüs seferlerinin sabaha kadar yapılacağını açıkladı.
Okulların tamamen ya da ilçe bazında yarın tatil ilan edildiği diğer iller şöyle: Aksaray, Amasya, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Nevşehir, Niğde, Manisa, Ordu, Tekirdağ, Tokat, Sakarya, Samsun, Sivas, Yalova, Yozgat, Zonguldak.