AKP ağustostaki cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda nabız yoklamaya devam ederken, partinin Grup Başkan Vekili Elitaş’a göre adayları kesinleşmiş durumda. Zira Elitaş, AKP’nin ‘yüzde 99’unun Tayyip Erdoğan’a ‘siz Cumhurbaşkanlığı’na aday olmalısınız‘ dediğini söyledi.
‘Gitme’ diyenler azınlıkta’
AKP Grup Başkan Vekili, “Genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a partimizin yüzde 95, belki yüzde 99’u, ‘Siz aday olmalısınız’ diyor. Belki yüzde 1, yüzde 2’lik bir kesim de, ‘Siz başbakan kalırsanız, partinin selameti için daha uygun olur’ diye çok az bir azınlık olarak, öyle söyleyen arkadaşlarımız var” diye konuştu.
‘Kendi takdiri’
Elitaş, Erdoğan’ın Köşk’e çıkması halinde kimin başbakan olacağı konusunda konuşmanın çok erken olduğunı söyleyip, “Anayasamıza göre, mevcut anayasaya göre teamüllere göre, en büyük partinin genel başkanıyla görüştükten sonra kime başbakanlık görevini, hükümeti kurma görevini vereceği, o kendi takdir yetkilerindedir. O zaman şimdi bizde 313 milletvekili var. Sayın genel başkanımız cumhurbaşkanı olduğu takdirde, inşallah 312 milletvekilinden bir tanesine hükümeti kurmakla görev verecek” dedi.