15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL sonrası yükselişi durdurulamayan dolar, Türk Lirası karşısında tarihi zirvesine çıktı: 3.3510

18 Ekim’de 3.09’dan işlem gören dolar, kademeli olarak 3.11 ve 3.15’i görmüş; ABD’deki başkanlık seçimlerini Cumhuriyetçi Parti’den Donald Trump’ın kazanmasıyla birlikte 3.23 seviyesini de aşmıştı.
Haftanın ilk iki gününe 3.28 – 3.29 aralığında başlayan dolar, bugün 3.3124 seviyesinin ardından dün öğle saatlerinde 3.3203’e kadar yükseldi.
Güne hafif düşüşle başlayan dolar, gün sonuna doğru tekrar yükselişe geçerek yeni tarihi zirvesini gördü: 3.510
Dolardaki artışın sebebi olarak ABD Merkez Bankası’nın (FED) aralık toplantısında faiz artışı yapma olasılığının artması ve Türkiye’deki siyasi gerginliklerin artması olarak gösteriliyor.
Geçen hafta 3.64’e kadar yükselen avro da 3.57 seviyesinde işlem görüyor.