ABD Ankara Büyükelçiliği, Ankara ve İzmir’deki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında bölgede bulunabilecek ABD vatandaşlarını uyardı.

Ankara Valiliği, 30 Kasım’a kadar her türlü toplantı, yürüyüş, gösteri ve mitingi güvenlik gerekçesiyle yasaklamış, ancak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının düzenleneceği belirtilmişti.
ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin sitesinden yapılan açıklamada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Ulus’taki eski meclisten Anıtkabir’e düzenlenecek yürüyüş hatırlatıldı.
Valiliğin yasağının hatırlatıldığı bildiride “Sadece toplanılan alanda bulunmanız bile gözaltına alınmanıza sebep olabilir” denildi.
İzmir’de Kordonboyu ve Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak 29 Ekim etkinlikleri için ‘barışçıl gösterilerin çatışma ve şiddete evrilebileceği’ uyarısına yer verildi.