Havalimanındaki saldırıda ölen Tunuslu generalin IŞİD'e katılan oğlu iade edildi

 

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki intihar saldırılarında hayatını kaybeden Tunuslu Tuğgeneral Fethi Beyyud’un, IŞİD’e katıldığı için Türkiye’de gözaltında bulunan oğlu Muhammed Envar Beyyud Tunus’a teslim edildi.

Tunuslu general Beyyud, IŞİD’e katılan oğlu Envar Beyyud’u geri dönmesi için ikna etmiş ancak havalimanında gelmesini beklediği sırada gerçekleşen intihar saldırılarında hayatını kaybetmişti. Türkiye’ye geçen Envar Beyyud ise, sınırı geçtiği sırada gözaltına alınmıştı.

AA’nın haberine göre Tunus Başsavcılığı Sözcüsü Sufyan es-Suleyti, Beyyud ile kız arkadaşının, haklarında çıkartılan ulusal ve uluslararası talep doğrultusunda iade edildiğini ve Tunus Kartaca Uluslararası Havalimanı’nda yetkililer tarafından teslim alındığını belirtti.

Sözcü ayrıca emniyete götürülen sanıkların, ‘terör örgütüne katılmak’ suçlamasıyla sorgulanmak üzere mahkemeye sevk edilmelerinin beklendiğini de bildirdi.

Dünya liderlerinden İstanbul mesajları: NATO müttefikliği ve AB ruhu vurgusu

BTK sosyal medyayı uyardı: Saldırıyla ilgili paylaşım yapanların yasal sorumluluğu var

Muhalefet partileri ‘güvenlik zafiyeti’ne vurgu yaptı, AKP ‘İstikrar hedef alındı’ dedi

Selvi, güvenlik kaynaklarından gelen bilgileri aktardı: Montlu biri sivillerin dikkatini çekiyor

Reuters objektifinden Atatürk Havalimanı: Yaşanan dehşet gün ağarınca ortaya çıktı

Görgü tanıkları saldırı anını anlattı: Dehşet ve tepki bir arada

Havalimanı saldırılarının ardından Facebook, Twitter ve Youtube’a erişimde sorun var

Atatürk Havalimanı’nda intihar saldırıları: En az 36 ölü, 147 yaralı

Atatürk Havaalanı saldırılarında hayatını kaybedenlerden 27’sinin kimliği belirlendi