Erdoğan'a göre Türkiye, IŞİD'in yüzde 10'unu tek başına yok etmiş

 

Türkiye’yi, IŞİD’e yardım etmekle suçlayanların ‘alçaklık’ yaptığını söyleyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “DAEŞ’e karşı verdiğimiz kayıpları hiçbir ülke vermedi. Ancak biz de onlara bugüne kadar 3 bine yakın kayıp verdirdik” dedi.

Erdoğan’ın verdiği rakamlarla Beyaz Saray’ınki kıyaslandığında, IŞİD militanlarının yüzde 10’undan fazlasının Türkiye tarafından etkisiz hale getirildiği ortaya çıkıyor.

erdogan balkan2

DHA’nın haberine göre 10’uncu Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Konferansı’nda konuşan Erdoğan, IŞİD ile mücadele konusunda kaynak ülkelerin hiçbir adım atmadığını, gerekli istihbarat paylaşımına gitmediğini ve her şeyi Türkiye’den beklediğini savundu.

Bu süreçte Türkiye’nin ‘haksız’, ‘insafsız’ ve ‘mesnetsiz’ ithamlarla da mücadele ettiğini söyleyen cumhurbaşkanı, sözlerine şöyle devam etti: “Kusura bakmayın biraz ağır olacak ama akçaklığa gidenler olmuştur. Bizim şu anda DAEŞ ile yaptığımız mücadeleyi dünyada hiçbir ülke yapmıyor. DAEŞ’e karşı verdiğimiz kayıpları dünyada hiçbir ülke vermedi. Biz tabii bu kayıpları verirken biz DAEŞ’e de çok ciddi kayıplar verdirdik. Şu anda sadece Suriye ve Irak’ta DAEŞ’in verdiği kayıp bizim onlarla mücadelemizde üç bine ulaşmıştır.”

Beyaz Saray Sözcüsü John Earnest’ın geçen 4 Şubat’ta yaptığı açıklamaya göre IŞİD militanlarının sayısı, ABD önderliğindeki koalisyonun son iki yıl içerisinde gerçekleştirdiği hava saldırılarıyla 31 bin 500’den 25 bine düşmüş durumda.

Erdoğan’ın açıklamasıyla ABD’nin verdiği rakamlar kıyaslandığında, IŞİD militanlarının yüzden 10’undan fazlasının Türkiye tarafından etkisiz hale getirildiği ortaya çıkıyor.

Rusya ‘Türkiye’nin IŞİD’le petrol ticareti’ni anlattı: Erdoğan ve ailesi doğrudan bağlantılı

ABD ‘havada karada’ eleştirdi: Türkiye IŞİD’e karşı daha etkin mücadele etmeli

ABD’li akademisyen derledi: Dokuz maddede ‘Türkiye-IŞİD işbirliği’ne dair her şey

Putin’in ardından İran ve Iraklı yetkililer: Türkiye yarı fiyatına IŞİD’den petrol alıyor

Erdoğan: IŞİD’le petrol ticareti ispatlanırsa makamımda durmam, Putin durur mu?

IŞİD-Türkiye petrol hattı Meclis gündeminde: En büyük alıcı olduğumuz doğru mu?

ABD Hazine Bakanlığı: IŞİD’in petrol satışına Türkler de aracılık ediyor

John Kerry: IŞİD petrolü Türkiye ve Lübnan sınırlarından geçiyor

IŞİD’in 1 numaralı ticaret ortağı Türkiye: Petrol IŞİD’den rafineri Türkiye’den!

‘Türkiye IŞİD’den petrol satın alıyor’

Putin yine sert: Uçağımız petrol sevkiyatının güvencesi için vuruldu, Türkmenler bahane

Erdoğan ‘meydan okudu’: DAİŞ’ten petrol aldığımızı iddia edenler ispatla mükellef

Putin açık konuştu: IŞİD 40 ülkeden destek görüyor, içlerinde G20 üyeleri de var