Kana bulanan Diyarbakır mitingi davasının 'güvenlik' nedeniyle nakli talep edildi

 

Diyarbakır’da seçim öncesi HDP mitinginde dört kişinin hayatını kaybetmesine neden olan bombalı saldırıyla ilgili beş şüpheli hakkında açılan davanın, başka bir şehre nakledilmesi talep edildi.

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin nakil talebinde, davanın medya ve sivil toplum kuruluşları tarafından yakından takip edildiği, bu nedenle kamu güvenliği için tehlikeli olacağı iddia edildi.

5 Haziran 2015 günü düzenlenen bombalı saldırıda Şeyhmus Kaçan (34), Necati Kurul (46), Civan Arslan (18) ve Ali Türkman (65) adlı yurttaşlar ölmüş, 210 kişi de yaralanmıştı.

‘Ömür boyu hapisleri istenmişti’

Bombalamayla ilgisi olduğu iddia edilen beş sanık hakkında açılan davada mahkemenin talebinde şöyle dendi: “Davanın Diyarbakır’da görülmesi halinde provakatif eylemler, asayiş olayları ve bazı grupların karşı karşıya gelmesi ihtimali, davanın medya ve Diyarbakır’daki sivil toplum kuruluşları tarafından yakından takip edilen bir dava olduğu gözetilerek, yargılamanın Diyarbakır’da yapılmasının kamu güvenliği için tehlike olacağı düşünüldüğünden naklinin yapılması rica olunur.”

Tutuklu sanıklar İsmail Korkmaz, Mustafa Kılınç, Orhan Gönder ve Burhan Gök ile firari sanık ilhami Balı’nın, ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’, ‘nitelikli öldürme’, ‘nitelikli öldürmeye teşebbüs’ ve ‘tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma’ suçlarından beşer kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve dört bin 101’er yıldan altı bin 318’er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edilmişti.

HDP’nin Diyarbakır mitingini bombalayan IŞİD’lilere en ağır cezalar istendi

Emniyet, dört kişinin öldüğü Diyarbakır mitingini başarılı buldu, para ödülü talep etti

HDP’nin Diyarbakır mitinginde iki patlama: İki ölü, yüzden fazla yaralı var