Erdoğan muhaliflere çattı: Ya bizim yanımızda olacaklar ya teröristlerin

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’da en az 37 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı değerlendirirken muhalif kesimlere yüklenmekten geri durmadı. Erdoğan, “Ya bizim yanımızda olacaklar ya da teröristlerin yanında yer alacaklar. Bu işin ortası yoktur” dedi.

Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı konuşmada Erdoğan, toplantıyı iptal etmemesini, “Bu teröristleri mi sevindireceğiz? Biz yolumuza aynen devam edeceğiz” diye açıkladıktan sonra çok geçmeden sözü muhalif kesimlere getirdi.

Erdoğan şöyle konuştu: “Elinde silahı olan, bombası olan teröristle, konumunu, kalemini, ünvanını, amacına ulaşabilmesi için teröriste emir verenin de hiçbir vasfı yoktur. Akademisyen olması, gazeteci olması, STK yönetici olması, aslında o kişinin terörist olduğu gerçeğini değiştirmez. Tetiği çeken terörist olabilir ama teröristin amacına ulaşmasını sağlayan bunlardır.”

‘Terör ve terörist tanımı yeniden yapılmalı’

‘Terör örgütlerine’ destek verenlerin adliyenin bir kapısından girip diğerinden çıkmasına tahammül edemeyeceklerini söyleyen Erdoğan, ‘terör’ ve ‘terörist’ tanımının yeniden yapılarak Ceza Kanunu’na alınması gerektiğini savundu.

Cumhurbaşkanı sözlerine şöyle devam etti: “Bu mesele düşünce özgürlüğü, basın özgürlüğü değildir. Ya bizim yanımızda olacaklar ya da teröristlerin yanında yer alacaklar. Bu işin ortası yoktur. İçeride ve dışarıda bize bedel ödettiklerini sananlar kendiler asıl bedeli ödeyeceklerdir. Türkiye’nin önünü kimse kesemeyecektir. Terörün üstesinden geleceğimize inanıyorum. Acı hadiseyi siyasi rant haline getirmek isteyenleri millet affetmeyecek.”

Kurtulmuş kesin konuştu: Saldırıyı biri kadın iki kişi gerçekleştirdi

Davutoğlu PKK’yı işaret etti: Neredeyse kesin

Saldırının faili olarak anılan kadının babası: Karışmışsa cenazesini kabul etmiyorum

Ankara’daki saldırının faili olarak anılan kadına ‘örgüt üyeliği’nden dava açılmış

Güvenlik yetkilisi: Ankara saldırısında ikinci fail erkek, PKK bağlantılı

Ankara saldırısıyla ilgili 11 kişi gözaltında

Güvenlik yetkilisi: Baş şüpheli TAK; bombalı araç Viranşehir’den, iki kişilerdi