Mümtaz'er Türköne: Hendekler Rojava için kazılıyor

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

 

Kasım seçimlerinin haftası Diyarbakır’da konuştuğum herkes fikir birliği etmişçesine bu gerçeğin altını çizmişti.

“Peki o zaman PKK bu hendek savaşını neden sürdürüyor?” soruma, rahmetli Tahir Elçi, “Rojava için” cevabını vermiş ve bağlantıyı Türkiye’de devletin zor durumda kalmasının Suriye’de PKK’nın Fırat’ın batısına geçmesini kolaylaştıracağı tezi ile kurmuştu.

Fazladan uçak düştü ve Rusya, Türkiye’yi zora sokmak adına PKK’nın Cerablus’ta ilerlemesi için askerî operasyonlara hazırlanıyor.

Kısaca Türkiye, içeriden ve dışarıdan Orta Kuzey Suriye için sıkıştırılıyor. Hendekler Suriye için kazılıyor ve bu hendeklere en başta demokrasimiz düşüyor.

Mümtaz’er Türköne’nin yazısı