CHP’nin daha dinamik, yumruğunu masaya vuran ve gençleri heyecanlandıran bir genel başkan ihtiyacı olduğunu savunan ressam Bedri Baykam, “Bugün CHP’yi ben yönetsem en az yüzde 35 oy almasını sağlarım” diye konuştu.
Habertürk’ten Kübra Par’a konuşan ressam ve spor yorumcusu Baykam, 2003 yılında CHP’ye genel başkan adayı olduğu dönemde partinin yüzde 40 ile 45 arasında bir oy almasını sağlayacağını savunurken, “2010’da ‘CHP Demokratik Devrim Tüzüğü’ hazırladım. Orada yazılanlar yapılsa, genel başkan adaylığım süresince söylediklerim yapılsa, CHP bugün bambaşka bir yerde olurdu” ifadelerini kullandı.

CHP, bilinen meşhur Atatürkçüleri kadrosuna katmıyor
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için “Güzel ve tane tane konuşuyor” yorumunu yapan Baykam şöyle devam etti: “Ama topluma daha dinamik, yumruğunu masaya vuran, gençleri heyecanlandıran bir genel başkan lazım.”
CHP’nin Atatürkçü kesmi dışladığını ve pasif görevlere ittiğini savunan Baykam, “Sezgin Tanrıkulu veya Sayın Bekaroğlu gibi insanlar olabiliyorsa Atatürkçülüğün simge isimlerinden de iki üç kişi olmasından neden imtina ediliyor? CHP, bilinen meşhur Atatürkçüleri kadrosuna katmıyor. Bu Milli Takım kurmak ama Fenerbahçeli Caner’i, Galatasaraylı Burak’ı, Beşiktaşlı Olcay’ı almamak gibi” dedi.
Atatürk resmi gördüklerinde besmele görmüş şeytana dönüyorlar
Atatürk ve Cumhuriyet karşıtı rüzgârların moda haline geldiğini iddia eden Baykam, “Atatürk resmi gördüklerinde besmele görmüş şeytana dönüyorlar. Atatürk, bu topraklardaki herkese düşünme ve sanat yapma özgürlüğü getirmiş dev bir devrimcidir. Son 30 yılda beyinleri o kadar yıkandı ki anlama yetilerini kaybettiler. Atatürk’ü gördüklerinde akıllarında devrim ve özgürlük geleceğine tutuculuk geliyor” dedi.
Atatürkçülük Türkiye’yi bir arada tutan tutkaldır
Atatürkçülüğün Türkiye’yi bir arada tutan tutkal olduğunu söyleyen Bedri Baykam, sözlerine şöyle devam etti: “Siz bundan uzaklaştığınızda ödediğiniz bedeller sonsuz olur. Eskiden ‘Tekdüze insan üretiyorlar’ diye şikâyet ediyorlardı. Şimdi IŞİD’çileri var, F Tipi, A Tipi var. Kürtlerimiz, Lazlarımız, Çerkezlerimiz var. Onlar önceden de vardı ama siyasi grup olma ihtiyaçları yoktu. Savaşlar yaşanmıyordu. Ortaya çıkan her fraksiyon ortaya dinci, ırkçı, Hizbullahçı çıkarıyor. Artık tek tip insanlarımız olmadığı için sokaklar kovboy filmlerine döndü. Bunu yaratanlar sevinebilirler.”