İstanbul'da 'şafak' operasyonu: HDP'li siyasetçiler ve sendikacılar da gözaltında

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün bu sabah erken saatlerde PKK’ya yönelik olduğu iddiasıylabaşlattığı operasyon kapsamında 40 kişi gözaltına alındı.

40 kişi gözaltına alındı

teror operasyon

Hürriyet’ten Çetin Aydın’ın haberine göre, İstanbul’un 28 ilçesinde başlatılan operasyonda, aralarında HDP ilçe başkanları, sendikacılar, eski belediye başkanlarının da olduğu 44 kişilik bir gözaltı listesi bulunuyor.

Haberde, operasyon kapsamında suçlamaların ‘halk mahkemeleri adıyla yargılama yapmak, PKK için vergilendirme adı altında halktan zorla para toplamak, PKK’ya eleman kazandırmak için siyaset akademisi kurmak’ olduğu belirtildi.

Haberde, şu ana kadar 40 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Doğan Haber Ajansı da, operasyon kapsamında Bağcılar Kirazlı Mahallesi ve Fatih Mahallesi ile Sultangazi de önceden belirlenen çok sayıda adrese özel harekat ekiplerinin de desteğiyle baskın düzenlendiği belirtildi.