Salih Tuna: Erdoğan, HDP sayesinde başkan olsun benim için o an biter

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

 

Hulasa, barajı ziyadesiyle aştınız da ne oldu? Barışı koruyabildiniz, çatışma çıkmasına engel olabildiniz mi?

Tam aksine, yaptığınız açıklamalarla, Kobani olaylarındaki gibi “çatışmalı ortamın” sorumlularından olduğunuzu maalesef ortaya koydunuz. Sakın ola, AKP yüzünden demeyin, her şey herkesin gözleri önünde oldu.

…Hem (barış ortamının sona ermesinin müsebbibi olarak itham ettiğiniz) AKP olmasaydı ne yapacaktınız? Kılıçdaroğlu vekaletiyle Bahçeli’ye başbakanlık teklifi yaparak mı sürdürecektiniz “çözüm sürecini?” Sayın Bahçeli’nin biricik koalisyon şartının, “çözüm sürecini sona erdirmek” olduğunu herkes kadar siz de biliyorsunuz.

Bütün bunları bildiğiniz için de, siyaseten fonksiyonunuzu kaybettiğinizi saklayarak raf ömrünüzü uzatmak, ne kadar kullanışlı olduğunuzu göstermek, Erdoğan nefretiyle malul hale gelen insan evlatlarına “ben olmasam Erdoğan başkan olur ha?!” şeklinde kıymet bildirmek ve Irkçı Siyonist networkun oluşturduğu Erdoğan algısında sörf yapmak için “Seni başkan yaptırmayacağız” sözüne can simidi gibi tekrar sarıldınız.

Şimdi burdan, bu köşecikten seslenmek istiyorum: Sayın Erdoğan şayet Cemal Hasangillerin çizgisine oturan HDP’nin sayesinde başkan olsun benim için o an biter. Ömrümün sonuna kadar da “muhalif” olurum.

Salih Tuna’nın yazısı