Görevine geri dönen Hatice öğretmen, yargılandığı davadan da beraat etti

 

Eskişehir’de basın açıklamasına katıldığı için açığa alınan ve daha sonra görevine dönen İngilizce öğretmeni Hatice Yüksel, beş arkadaşıyla birlikte yargılandığı davada beraat etti.

Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

 

1 Nisan’da Eskişehir’de polisin DHKP-C’ye yönelik olduğu iddiasıyla düzenlediği operasyonda beş kişi gözaltına alınmış, Hatice Yüksel ise bu kişilerin serbest bırakılmasının talep edildiği basın açıklamasına katılmıştı. Basın açıklamasının ardından Emniyet Müdürlüğü’nün önünde oturma eylemi yapınca gözaltına alınan altı kişiden biri olan Yüksel, ertesi gün serbest bırakılmıştı.

Hatice Yüksel’le arkadaşları Zeynel Danacı, Süleyman Yiğiter, İbrahim Serkan Türkmen, Özge Aras ve Ferdi İşçi hakkında ‘Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen dağılmama, suçu ve suçluyu övmek’ suçundan üç yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Eskişehir 7’nci Asliye Ceza Mahkemesi hakimi, bugün görülen duruşmada altı sanığın da beraatına karar verdi.

‘Adaletsizliğe boyun eğmeyeceğimi defalarca tekrarladım’

Duruşma sonrası adliye önünde gazetecilere konuşan Yüksel, “Açığa alınmama gerekçe gösterilen basın açıklamasıyla ilgili davamın üçüncü duruşması görüldü ve ben bu davadan beraat ettim. En başından beri bana yapılan haksızlığı anlattım ve bu adaletsizliğe boyun eğmeyeceğimi defalarca kez tekrarladım” dedi.

Görevden uzaklaştırılmıştı

Hatice Yüksel, dava sürecinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 8 Nisan’da görevinden uzaklaştırılmıştı. Bu süreçte okula dönebilmek için imza toplayan ve açlık grevi yapan Hatice öğretmenin direnişi sonuç vermiş ve 25 Haziran’da göreve iade kararı çıkmıştı.

Mücadele sonuç verdi, Hatice öğretmen görevine iade edildi