Mazlum Abdi: SDG feshedildi

SDG lideri Mazlum Abdi, Şam’da yaptığı açıklamada “Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) görevinin sona erdiğini ve tam sorumlulukla, bağımsız bir askeri güç olarak feshedildiğini ilan ediyoruz” dedi

Fotoğraf: AA

Abdi, SDG’nin feshedildiğini ve Suriye devlet kurumlarına tam entegre olduğunu duyurdu.

Abdi, “Bugün Suriye Demokratik Güçleri’nin görevinin sona erdiğini, bağımsız bir askeri güç olarak feshedildiğini ilan ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile yapılan anlaşmanın ardından güçlerimizin Suriye ordusunun tugayları bünyesine entegrasyon sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, bugün büyük bir sorumlulukla bağımsız bir askeri güç olarak kendimizi feshettiğimizi ilan ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Suriye resmi haber ajansı SANA’daki habere göre, Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani ile Deyrizor Valisi Ziyad el-Ayiş’in katılımıyla Şam’daki Halk Sarayı’nda Mazlum Abdi ve beraberindeki heyeti kabul etti.

‎Haberde,” Görüşme sırasında, devletin varlığını güçlendirecek ve güvenliği ve istikrarı destekleyecek şekilde, Suriye devlet kurumlarına entegrasyonla ilgili bir dizi dosya ve yaklaşan aşamayla ilgili adımlar ele alındı.” ifadeleri kullanıldı.

Güncellenecek…

Erdoğan: Sürecin karşısında yer alan her girişim tarih karşısında mesul olacak

Bahçeli: Öcalan’ın katkı vermeye devamını mümkün kılacak şartlar oluşturulmalı

YENİ Parti ‘barış uğruna’ süreç yasasına ‘Evet’ diyecek