Fenerbahçe otobüsüne silahlı saldırı: Beş gözaltı kararı

Fenerbahçe takım otobüsüne 2015’te düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili soruşturmada beş kişiye operasyon düzenlendi.

Fenerbahçe otobüsüne saldırı. Fotoğraf: AA

4 Nisan 2015’te Çaykur Rizespor’la oynanan Süper Lig maçının ardından Trabzon Havalimanı’na doğru ilerleyen Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse, Sürmene ilçesi Soğuksu Mahallesi viyadük girişinde av tüfeğiyle ateş açılmıştı.

Saldırıda otobüs şoförü Ufuk Kıran ağır yaralanmış, otobüs de zarar görmüştü. Silahlı saldırıyla ilgili takipsizlik kararı Mayıs 2026’da bozulmuş, dosyanın yeniden değerlendirilmesine karar verilmişti.

Adalet Bakanı Akın Gürlek saldırıyla ilgili Trabzon başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada HTS ve baz istasyonu analizlerinden elde edilen yeni deliller bulunduğunu duyurdu.

Beş kişinin gözaltına alındığı operasyon düzenlendi. Açıklama şöyle:

* Trabzon İl Emniyet Müdürlüğümüzce bu sabah beş şüpheliye yönelik operasyon gerçekleştirilmiş; şüphelilerin adreslerinde arama ve el koyma işlemleri ile gerekli adli işlemler başlatılmıştır.

* Bu soruşturmanın tek amacı, 11 yıl önce gerçekleştirilen bu menfur saldırının arkasındaki kişi veya kişileri somut delillerle ortaya çıkarmaktır. Hangi takıma, hangi sporcuya veya hangi taraftar grubuna yönelirse yönelsin, spor alanındaki şiddete karşı tavrımız nettir.

Fenerbahçe otobüsüne silahlı saldırı: Takipsizlik bozuldu, dosyaya yeniden bakılacak

Fenerbahçe kafilesine saldırı ‘kasten yaralama’ymış!