Abdulkadir Selvi: Süreç başarılı olursa ikinci aşamaya geçilmesine karar verilecek

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

Süreç başarılı olursa ikinci aşamaya geçilmesine karar verilecek. İkinci ya da üçüncü aşamayla birlikte Kandil’deki lider kadronun durumu da gündeme gelecek.

Ben ısrarla bu kadronun Türkiye’ye getirilmesini savunanlardanım. Neden? Yarayı açık bırakmamak lazım. Yoksa onu kaşıyan çok olur.

Eğer bu lider kadro dışarıda kalırsa yabancı istihbarat servisleri ya da bazı ülkeler yeniden devreye girip, bunlara yeni PKK’lar kurdurabilirler.  O zaman bütün emeklerimiz boşa gider.

Osmanlı döneminde isyan edenler payitahta getirilir, İstanbul’da göz önünde bulundurulurmuş. Neden? Başka devletler kanca atmasın diye.

Abdulkadir Selvi’nin yazısı