Evrim Kepenek: Kazım Koyuncu'nun sesi gençlerin umutlarında yaşamaya devam ediyor

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

33 yaşında kansere yenilerek yaşamını yitiren devrimci sanatçı Kazım Koyuncu, aramızdan ayrılışının 21’inci yılında İstanbul Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen özel bir programla anıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün ücretsiz düzenlediği  “Kazım’a Şarkılar Söylüyoruz” etkinliği yoğun ilgi gördü.

Anma gecesinde konuşan Hopa Belediye Başkanı Dr. Utku Cihan, Kazım Koyuncu’nun sadece bir sanatçı değil, aynı zamanda doğa ve yaşam mücadelesinin simgesi olduğunu vurguladı.

Gecede bölgeden gelen sanatçılar ve belediye başkanları da Kazım Koyuncu’nun halkların bir arada yaşama kültürüne dikkat çekti. Borçka Belediyesi’nin Lazca, Hemşince ve Türkçe eserlerle bu mirası yaşatmaya devam ettiği söylendi. 

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu da gecede İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Silivri Cezaevi’nden gönderdiği mesajı okudu. İmamoğlu, “Sevgili Kazım iyi ki bu topraklardan geçtin” diye seslendi. 

Kazım Koyuncu’nun sesi, yıllar sonra da Karadeniz’in dağlarında, derelerinde ve gençlerin umutlarında yaşamaya devam ediyor. Teşekkürler Kazım Koyuncu.

Evrim Kepenek’in yazısı