Polis bir babanın madde bağımlısı oğlunu kendi silahıyla öldürdüğü olay geçtiğimiz haftalarda Adana’da yaşandı.
Uyuşturucu sorunu, herkesin bildiği bir “sır” olarak saklanamayacak kadar önemli aslında… Yargı farkında, emniyet farkında, siyasetçiler farkında, aileler farkında, eğitimciler farkında ama çığlık atılmıyor.
Türkiye’nin narko ülkeye dönüştüğü iddiaları arasında ağır bağımlılık sorunu yaşayan gençler ya ölüyor ya da öldürüyor.
Adalet Bakanlığı verilerine göre, 2023 yılında Türkiye’de uyuşturucu madde bağlantılı suçlardan ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutuklu oranı %33,7 iken 2024 yılında bu oran %38.92’ye yükselmiş.
Bu mesele ailelere terk edilemeyecek kadar büyük, karmaşık bir sorun. Kullanıcıların peşine düşen devletin bataklığı kurutma konusundaki performansı sonuç üretmiyor olacak ki sıradan insanların hayatları bile madde bağımlılığı gerçeğinden doğrudan etkileniyor.