İnsanlar internet teknolojisinin verdiği imkanlar dahilinde kendi seyahatlerini, kendi uçak biletlerini, kendi otellerini çeşitli şirketlerden kendileri buluyorlar ve artık turizm acentelerine ihtiyaç duymadan alış-veriş yapmaktalar. Banka şubeleri kapanmaya veya personelini azaltma yoluna giderek, telefonlarla bankacılık sektörünü insanlara aşılıyorlar. Bu durum hizmet- sonrası toplumun ihtiyaçlarını karşılamaya başlıyor.
Bugün teknolojinin geldiği noktada, hizmet değil herkesin teknolojik bilgiye bir türlü sahip olarak, hizmet sektöründen hiçbir şey beklemeden tüketim elemanlarını kendileri bulup kendileri gerçekleştirmekteler. Bu anlamda, nesiller arası bir fark ortaya çıkıyor. Teknolojiye yakın olan ve bu teknoloji ile doğan insanlarla bu teknoloji yabancı olan daha yaşlı nesil arasındaki büyük fark hizmet bekleyenler ve hizmet beklemeyenler arasındaki farka denk düşmekte.
21. yüzyıla girdik, yavaş yavaş hizmet sektörünün yerini teknolojik bir sektör almaya başladı. Teknoloji servisi yok etti, hizmet yok oldu. Her şeyi kendin yapmak zorunda kaldın. Güya hizmet var ama hizmetin sadece bir simülakrı var. Başka bir şey kalmadı. Bunu yapan teknolojiden çok insanlık olmaya başladı aslında. “İnsanlığı yok etmeyen şey her şeyi yok etmeye kabildir” diye bir söz söyleyebiliriz. Teknolojinin yok ettiği insanlık değil insanın kendi kendini teknoloji sayesinde yok etmeye başladığı bir dünyanın içine girdik.