Pogba ve Ziyech dahil bazı sporculardan UEFA'ya mektup: İsrail men edilsin

Fransız futbolcu Paul Pogba ve eski Galatasaraylı Hakim Ziyech dahil bazı sporcular “İsrail, Avrupa futbolundan men edilsin” talebiyle UEFA’ya mektup yolladı.

Fotoğraf: UEFA

‘Game Over Israel (Oyun Bitti İsrail)’ adlı organizasyonunun kaleme aldığı mektup üç farklı sivil toplum kuruluşu tarafından desteklendi.

Organizasyonun internet sitesindeki talepleri şöyle:

  • İsrail milli takımına boykot
  • İsrailli kulüplerine boykot
  • İsrailli sporculara yasak

Game Over İsrail açıklamasında “İsrail soykırım yapıyor bunu canlı yayınlarla tüm dünyaya gösteriyor. Fakat milli takımlarımıza karşı stadyumlarımızda ‘güzel oyununa’ da devam ediyor” deniyor.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin’e gönderilen mektup şu sözlerle başlıyor: “Futbol kimseye ait değildir. Daha doğrusu, herkese aittir, çünkü futbol mirasımızın bir parçasıdır.”

UEFA’nın İsrail’in Avrupa futbolundan uzaklaştırılması konusunda ahlaki bir adım atmaması nedeniyle derin bir endişe duyulduğu vurgulanan mektubu imzalayan 70 sporcudan bazıları şunlar:

  • Paul Pogba
  • Hakim Ziyech
  • Adama Traore
  • Anwar El Ghazi

Mektup şöyle devam ediyor: “UEFA’nın yasal ve ahlaki sorumluluklarını yerine getirmesi ve İsrail’i Avrupa futbolundan derhal uzaklaştırması acil bir gereklilik olarak görülmektedir.

Uluslararası sivil toplumda hiçbir ortak mekan, sahne veya arena, soykırım, apartheid ve diğer insanlık suçlarını işleyen bir rejimi hoş karşılamamalıdır.” 

Ayrıca UEFA’nın İsrail takımlarının uluslararası turnuvalarda oynamasına izin vererek ve finansman sağlayarak ihlalleri kolaylaştırdığı vurgulanıyor.

BM’den FIFA ve UEFA’ya çağrı: İsrail uluslararası futboldan men edilsin

İsrail basını: UEFA Galatasaray’a ceza verecek mi?

Beş ülke ‘İsrail katılırsa’ Eurovision’ı boykot edecek