Vergi uzmanı Bingöl: IMEI kayıt tutarı 57 bin 241 liraya çıkacak

Vergi uzmanı Ozan Bingöl IMEI kayıt tutarının 57 bin 241 liraya çıkacağını duyurdu.

Fotoğraf: AA

Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre ekimde enflasyon aylık yüzde 2,55 arttı, yıllıksa yüzde 32,87’ye düştü. Vergi, harç ve cezalar için uygulanacak yeniden değerleme oranı da yüzde 25,49 oldu.

Buna göre ehliyet, pasaport, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve benzer kalemlere bu oranda zam gelmesi bekleniyor.

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yeniden değerleme oranı altında zam gelmesinin gündemde olduğunu belirtti.

Yurt dışından getirilen mobil cihazların ülkede kullanımı için IMEI olarak bilinen numarasıyla kaydettirilmesi gerekiyor.

Yeniden değerleme oranının değişimiyle gelecek zamları vergi uzmanı Ozan Bingöl hesapladı. Uzmanın hesabına göre IMEI kayıt tutarı 45 bin 614 lira 20 kuruştan 57 bin 241 lira 20 kuruşa çıkacak.

Bingöl’ün aktardığı diğer kalemlerdeki değişimler şöyle:

  • Yurtdışına çıkış harcı: 1000 liradan 1250 liraya çıkacak.
  • Bir otomobil için araç muayene ücreti: 2 bin 620 lira 80 kuruştan 3 bin 288 lira 80 kuruşa çıkacak.
  • En düşük radar cezası: 2 bin 167 liradan 2 bin 719 liraya yükselecek.

Bingöl gelecek zamlarla ilgili şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanının vergi ve harçlarda ayrı ayrı olmak kaydıyla bazılarında oran, bazılarındaysa tutarları artırma ve indirme yetkisi bulunmaktadır.”

Ehliyet, pasaport ve MTV’ye zam yolda: Yeniden değerleme oranı değişti

Kasımda tavan kira zam oranı belli oldu

Ehliyet yenilemede son gün

Vergi düzenlemesi komisyondan geçti: İşletme ruhsatlarından harç alınacak