Çin uzun süredir uyguladığı altın vergi indirimi teşviğini sona erdirdi.

Forbes’un haberine göre Çin Maliye Bakanlığı 1 Kasım’dan itibaren altın perakendecileri için altın borsasından satın alınan altınlarda vergi indirimini sonlandırdığını duyurdu.
Kararın durgun emlak piyasası ve zayıf ekonomik büyümenin ülke hazinesini zorlaması nedeniyle alındığı belirtildi. Bu hamle altın satın alma maliyetini artıracak gibi görülüyor.

Gram altın fiyatı an itibarıyla (13.48) 5 bin 412 lira 39 kuruş. Ons altınsa 4 bin 2 dolardan ilerliyor.
CNBC-e’nin haberine göre dünyanın en büyük altın piyasalarından olan Çin’in vergi indirimi teşviğini sona erdirmesi külçe altın, külçe ve Çin Merkez Bankası onaylı madeni paralar gibi yatırım ürünlerini kapsıyor. Ayrıca karardan takı ve endüstriyel kullanım amaçlı altınlar da etkilenecek.
Rekor üstüne rekor kıran altın son on yılın en sert düşüşlerinden birini gördüğü bu dönemde, borsa yatırım fonları (ETF) üzerinden yapılan alımlar da azalmaya başladı.
Ayrıca Hindistan’daki mevsimsel altın talebinin sona ermesi ve ABD-Çin ticaret ateşkesi de güvenli liman talebini azaltan unsurlardan.