CHP'li Tanal sordu: Meclis Başkanı Çiçek'in kızları TBMM'de doğum günü partisi mi verdi?

 

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’e kızlarının Başkanlık Konutu’nda 55 kişilik doğum günü partisi verdiği iddiasını sordu.

20140211 cemil çiçek
Fotoğraf: DHA

 

Tanal’ın soru önergesinde Çiçek’in kızlarının TBMM başkanlarına devlet tarafından tahsis edilen konutta 55 kişilik doğum günü partisi verdiği, bu partiye arkadaşlarının katıldığı, Meclis personelinin bu parti için seferber edildiği, yemeklerin Meclis mutfağından gittiği iddiaları yer aldı.

Yine aynı şekilde Başkanlık Konutu’nda benzeri kalabalık arkadaş gruplarıyla kahvaltılar organize edildiği, Meclis personeli ve mutfağının seferber edildiği, tüm bu harcamaların devlet imkanlarıyla vatandaşın vergilerinden karşılandığı iddialarını Meclis gündemine taşıyan Tanal, önergede şu sorulara yer verdi:

1-02.06.2015 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlarına Devlet tarafından tahsis edilen Başkanlık Konutunda kızlarınız tarafından yaklaşık 55 kişilik doğumgünü partisi organize edildiği iddiaları doğru mudur?

2-Söz konusu doğumgünü partisinde Meclis çalışanlarının görevlendirildikleri, servis yaptıkları ve yiyecek/içeceklerin Meclis mutfağında hazırlandığı iddiaları doğru mudur?

3-Söz konusu doğumgünü partisinin personel, yiyecek/içecek ve sair masrafları nereden karşılanmıştır? Bu masraflar toplam ne kadar tutmuştur?

4-Aile fertleriniz tarafından doğumgünü haricinde yine kızlarınız tarafından özel konuklarına kahvaltılar organize edildiği, bu kahvaltıları Meclis personelinin servis ettiği, Meclis mutfağında yiyecek/içeceklerin hazırlandığı iddiaları doğru mudur?

5-Bu iddialar doğru ise bu kahvaltıların personel, yiyecek/içecek ve sair giderleri nereden karşılanmıştır? Bu kahvaltıların toplam masrafı ne kadardır?