Bursa'da 10 kişi, 'işçileri kışkırtmak' ve 'direnişi yaymak' suçlamasıyla gözaltına alındı

 

Aralarında Kızılbayrak Yazı İşleri Müdürü Tayfun Altıntaş’ın da bulunduğu 10 kişi, Bursa’da metal işçilerini ‘kışkırttıkları‘ iddiasıyla gözaltına alındı.

Renault işçileri 15 Mayıs'ta iş bırakmıştı. Fotoğraf: DHA
Renault işçileri 15 Mayıs’ta iş bırakmıştı. Fotoğraf: DHA

 

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Bursa’da hakları için direnişte olan Renault işçilerinin iş bırakma eylemi sırasında Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin ‘istihbari çalışmaları sonucu‘ bir operasyon düzenlendi.

Haberde şehir dışından gelen bazı kişilerin ‘kaos ortamından istifadeyle‘ direnişi yayma çabası içinde olduğu ve bu iddialarla 10 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınan kişilerin, işçilerin hakları için başlattıkları direnişi ‘başka bölgelere sıçratmak‘ ve ‘Silahlı Türkiye Kominist Partisi Terör Örgütü’ne üye olmak’ gerekçeleriyle adliyeye sevk edileceği ifade edildi.

Renault işçileri patronun teklifini reddetti: Mücadeleye devam

Ford yönetiminden iş bırakmaya hazırlanan işçilere karşı atak: Biz üretimi durduruyoruz

Fabrikalarında üretimi durduran Renault, Tofaş, Coşkunöz ve Mako işçileri ne istiyor?

Direniş yayılıyor: Tofaş ve Coşkunöz işçileri de üretimi durdurdu

Renault direnişi yayılıyor: Mako işçileri de makineleri durdurdu, eyleme geçti

Renault fabrikasında direniş başladı: İşçiler üretimi durdurdu

Renault’dan ‘işçi paketi’: Kumanya ve su standart, zam opsiyonel!