Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ “(Eski HDP eş genel başkanı Selahattin) Demirtaş da cumhuriyetin bütün yurttaşları gibi adil yargılama uygulanmalı” dedi.

‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ 148 gün hapiste kaldıktan sonra 17 Haziran’da tahliye edilen Özdağ bu sabah NOW TV canlı yayınına konuk oldu.
Ekrem İmamoğlu, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğuyla ilgili konuşan Özdağ “Hukuk üstünlüğünü kabul edelim, birçok sorunu ülke olarak daha rahat aşabileceğimize inanıyorum” dedi.
Özdağ şöyle konuştu:
* İç cephe korkunç zayıflamış durumda. Hava savunma sistemlerinden daha güçlü bir milletin bekasını iç cephesi sağlar.
* Silivri Cezaevi organize suç örgütü ve terör mensupları için doğru bir yapı, olmalı. Ancak siz ağır suçlular için inşa edilen bir cezaevine muhalif siyasetçileri koyamazsınız. Onlara uyguladığınız kuralları siyasetçilere uygulamayacaksınız. Benim hücremin yanında kanalizasyon vardı. Üç ay ağır bir idrar kokusunun içinde uyumak zorunda kaldım. İsyan edip kamuoyuyla paylaşınca hücremi değiştirdiler. Bu kuralları değiştireceksiniz. Doğrusu bu insanların tutuksuz yargılanmasıdır.
* Ayşe Barım’ı tahliye eden hakim ağır baskı altında kalınca geri adım. Ayşe Barım; ‘hükümeti devirmek’le suçlanıyor; bu işlenmesi imkansız bir suç.
* İmamoğlu ve diğerlerinin tutuklanarak soruşturma yürütülmesi yanlış. Bugün oluşan mağduriyet duygusu çok güçlü bir siyasi dinamik; ortadan kalksın.
* Resul Emrah Şahan her gördüğümde güleryüzlü, moralliydi. Hasan Akgün görüş kabinine makam odasına girer gibi giriyordu; “Ben suçsuzum” diye yürüyordu.
‘Can Atalay’ın TBMM’ye dönmesi iç barışa hizmet eder’
* Can Atalay üç senedir içeride. Hiçbir siyasi yakınlığımız yok ama bugün TBMM’de görevine dönmesini Türkiye’de iç barışa hizmet eder.
* Keza Osman Kavala; davasıyla daha önce ilgilenmemiştim fakat hakkında bir kitap okuyunca dehşete kapıldım. Hakkında AİHM kararının uygulanması gerektiğini düşünüyorum.
* Siz sormadan söyleyeyim; Demirtaş’a da cumhuriyetin bütün yurttaşlarına uygulandığı gibi adil yargılama uygulanmalı. Demirtaş’la, temsil ettiği zihniyetle mücadele ettim, hayatımın sonuna kadar mücadele edeceğim. Ama Türkiye Cumhuriyeti’nin bir yurttaşı olduğu için ben haklara sahipsem onun o haklara sahip olmalı.
* Hakkında bir karar var, o karar bir seneden beri yazılmıyormuş, bu olmaz. Esas hakkındaki mütalaanın bir seneden fazla yazılmaması… Bu onun hakkının ihlali değil. Bu devletin saygınlığıyla ilgili mesele.
* Hukuk üstünlüğünü kabul edelim, birçok sorunu ülke olarak daha rahat aşabileceğimize inanıyorum.