Castro 'şaka yapmadı': Papa böyle devam ederse Katolik kilisesine döneceğim

 

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis’le bir araya gelen Küba Devlet Başkanı Raul Castro, Papa’dan çok etkilendiğini ve komünist olmasına rağmen kiliseye dönebileceğini söyledi.

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraflar: Reuters

 

Roma’da İtalya Başbakanı Matteo Renzi’yle ortak basın toplantısı düzenleyen Raul Castro, Papa’yla Vatikan’da gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin açıklamalar yaptı.

Papa Francis’in ‘bilgeliği ve tevazusu‘ndan etkilendiğini söyleyen Castro, Papa’nın eylül ayında gerçekleştireceği Küba ziyareti sırasında düzenlenecek ayine katılacağını açıkladı.

Arjantinli Papa’nın tüm konuşmalarını okuduğunu belirten Raul Castro, “Başbakana da söyledim, Papa böyle konuşmaya devam ederse er ya da geç Katolik kilisesine geri döneceğim” deyip ekledi: “Şaka yapmıyorum.”

Pope Francis talks with Cuban President Raul Castro during a private audience at the VaticanFidel ve Raul Castro kardeşler Katolik kilisesinde vaftiz edilmişti. Ancak Küba devriminin ardından kilisenin faaliyetleri durduruldu.

Bu durum 1998 yılında Papa John Paul’ün ziyaretine dek devam etti. Ziyaretin ardından Noel yeniden Küba’da bayram olarak ilan edildi.