HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 12 Eylül darbesinin mimarı 7’nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in cenazesine hiçbir HDP’linin gitmeyeceğini vurgulayıp, “Kimler katılacak göreceksiniz” dedi.

İstanbul Esenyurt’ta vatandaşlara seslenen Selahattin Demirtaş, dün gece hayatını kaybeden Kenan Evren’le ilgili değerlendirmelerde bulundu. Evren için devlet töreni yapılıp yapılmayacağı hala belirsizliğini korurken Demirtaş, “HDP’den tek bir kişi Kenan Evren’in cenazesine de devlet törenine de gitmeyecek, o kadar anneyi ağlatan kişinin cenazesine kimse gidemez. Kimler katılacak göreceksiniz” dedi.
AKP’nin yeni Türkiye’sinin Kenan Evren’in Türkiyesi’ne benzediğini de söyleyen Demirtaş, “Kenan Evren sisteminin yok etmeye çalıştığı gibi hiçbir farklı düşünceye AKP’nin yeni Türkiye’sinde de yer yok. Yeni Türkiye dedikleri AKP’lilerden oluşan bir Türkiye’ymiş. Ama işi gücü bırakmışlar baraj altında bırakmak için el birliğiyle çalışıyorlar” diye konuştu.
Sen Başbakansın iki de bir hatırlatıyorum ki unutma
Konuşmasına Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da yüklenen Demirtaş, “Her mitinginde üniversite hocası gibi illa bir kaç soru soracak bize. Hoca, bitti senin hocalığın. Muhalefetiz, soruyu biz sorarız sen cevap verirsin. Sen Başbakansın iki de bir hatırlatıyorum ki unutma” ifadelerini kullandı.