1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’na çıktıktan sonra gözaltına alınıp tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Komünist Parti (KP) üyesi 29 kişiden 3’ü ‘memura mukavemet’ suçlamasıyla tutuklandı.

Taksim Meydanı’na bakan bir binadan pankart asan KP üyeleri, daha sonra koşarak polis barikatlarını aşıp meydana girmişti.
Coplarla polisin saldırdığı KP üyeleri meydanda kolkola girerek kendilerini savunmaya çalışmış, daha sonra polis tarafından yere yatırılarak gözaltına alınmıştı.

radikal.com.tr’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, 29 kişinin tamamı için 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanu’na muhalefet suçundan, 10’u için ayrıca memura direnme suçundan işlem yapan Savcılık, 29 şüphelinin tutuklanmasını talep etti.
Mahkeme Deniz Sinan Tunaboylu, Bahtiyar Şahin, Ali Adıgüzel hakkında tutuklama kararı verirken, gözaltına alınan diğer KP üyeleri ‘adli denetim’ şartıyla serbest bırakıldı.