İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, İran’a düzenlenen saldırının ‘ön hazırlık’ olduğunu, bir sonraki adımda ‘stratejik varlıkların hedef alınması’ gerektiğini söyledi.

İsrail gece saatlerinde (26 Ekim) 1 Ekim’deki füze saldırılarına ‘misilleme’ olarak İran’daki askeri hedeflere saldırmıştı.
İran ordusu başkent Tahran’la birlikte Huzistan’la İlam eyaletlerinin hedef alındığı saldırılarda dört askerin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.
İsrail saldırının ‘başarıyla’ tamamlandığını öne sürerken, İranlı yetkililere göreyse hava savunma sistemleri sayesinde ‘sınırlı bir hasar’ meydana geldi.
Ancak İsrailli bakan Itamar Ben-Gvir’e göre bu saldırı sadece bir ‘ön hazırlık’tı.
AA’nın aktardığına bakan sonraki adımın ‘stratejik varlıkların hedef alınması’ olması gerektiğini ifade etti:
“İran’ın stratejik varlıklarını hedef alma çağrısı kendi görüşüm ve bunu diğer platformlarda da dile getirmeye devam edeceğim. İsrail’in, İsrail’i yok etmekle tehdit eden İran tehdidini ortadan kaldırmak için tarihi bir sorumluluğu var.”