Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) resmi sitesinde yaptığı açıklamada “Sayın Yargıtay Başkanı, Yargıtay üyelerinin Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni kurullarında görev almalarına ‘hiçbir gerekçe göstermeden’ izin vermemektedir” dendi.

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, beIN Sports’a verdiği söyleşide şunları söylemişti:
“Etik Kurulu başkanımız var, tanımıyorum, iki sefer telefonda konuştum, Yargıtay başsavcı vekili. Teamüllerde bu var. Yargıtay başkanımız ‘Katılamazsın’ diyor. Aradım, geri dönmedi. Türk futbolunu adil ve adaletli yönetmek istiyoruz. Teamüller, bu kurumlardan TFF kurullarına görev alanlar var. Ben sizin gibi 50-60 turda seçilmedim. 10’da başladı, akşam 7’de bitti. Başsavcı vekilimize niye müsaade etmiyorsunuz, cevabı merak ediyorum. Onun bunun adamı diye koymadık, Türk futboluna liyakatli ve adil yönetelim diye yola çıktık. Karşı çıkanları kamuoyunun önüne koyarız. Adalete karşı çıkanlar bizden değil.“
Bugün TFF’nin resmi sitesinden yapılan açıklama şu şekilde:
*Herkesin kabul ettiği gibi Türk futbolunun çözülmesi gereken çok önemli meseleleri bulunmaktadır ve bu meselelerin çözümünde tüm paydaşlarımızın, tüm kurumlarımızın desteği bizim için kritik öneme sahiptir. Ülkemizin köklü kurumlarının desteği de bu sürecin başarıyla devam etmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Kurumlarımızın iyi niyetli tutum ve katkılarıyla inşallah bu meselelerin üstesinden geleceğimize inanıyoruz.
*Bu vesileyle çalışmalarımıza sekte vuracağını düşündüğümüz bir engeli kamuoyuyla paylaşmayı bir borç biliyoruz. Kamuoyunun malumu olduğu üzere futbolda ‘adalet, güvenilirlik ve hukukun üstünlüğünü’ koruyacak, ülkemizin güzide kurumu Yargıtay Başkanlığında görevli hukukçularımızı kurullarımıza üye olarak görevlendirdik. Ancak Sayın Yargıtay Başkanı, Yargıtay üyelerinin Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni kurullarında görev almalarına ‘hiçbir gerekçe göstermeden’ izin vermemektedir.
*Hâlbuki geçmişte Yargıtay ve diğer yargı organlarından birçok kişi federasyon kurullarımızda görev almıştır. Söz konusu engel, ‘çifte standart ve adaletsizlik’ olarak algılanabilecek karar adaleti sağlamasını beklediğimiz Yargıtay Başkanlığının itibarına zarar verecektir. Görüşme taleplerimiz sonuçsuz kalmıştır ancak federasyon olarak söz konusu durumun bir yanlış anlaşılmadan ve iletişim eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyor ve Yargıtay Başkanlığı ile görüşme girişimlerimiz neticesinde meselenin ortadan kalkacağına inanıyoruz.