Bundan 10 yıl önce 1. Lig (BSL) kulüplerinin kazanılan maç başına 22 bin dolar İddaa geliri vardı. Bugün ise bu gelir 16.5 kat azalmış. Yani bin 400 dolara düşmüş. Bu gelir yabancı oyuncuların ev kirasını bile ödemez. Bu gidişle kulüpler borçlu çıkarlarsa şaşmam!
Altyapıya önem vermeye çalışan kulüplerin durumu daha vahim. Altyapıda 1 turnuva için ödenen harcırah bedeli 27 bin lira! Harca harca bitmez! Kulüplere maliyeti 10 katından fazla. Basketbolu geliştirme ligi (BGL) diye bir organizasyon oluşturuldu. Aslında fena olmayan bir projeydi. Ama gün geçtikçe bozuldu. Katılan kulüpler için mali bir yük haline geldi. Taşeron koç ve takımlar türedi. Bu durumda kulüpler altyapıya yatırımı keserler. Alt liglerde hiç gelir yok bir de üstüne üstlük katılım parası var. Anlamak mümkün değil.
Hakemlikte profesyonelliğe geçildi. Ama hakem maaşları başka bir iş yapmazsanız çok düşük bir seviyede kaldı. Sistematik bir şekilde Türk basketbolu aşağı çekiliyor. Hadi bir örnek daha vereyim. Federasyonun internet sitesine bir göz atın (belki bu yazıdan sonra güncellenir!). Neredeyse benim oyunculuk dönemimden haberler var. Bir de voleybolun sitesine bakın. Aradaki farkı göreceksiniz.