Görev süresi önümüzdeki yılın Şubat ayında dolacak olan Anayasa Mahkemesi Başkanı bombanın fitilini çekip, iktidar partisinin kapısına bırakacak. Şimdiye kadar parti kapatmalara, başörtüsü yasaklarına karşı onurlu bir duruş sergileyen bu nedenle de kalbimizde ayrı bir yeri olan Haşim Kılıç’ın finali böyle olmamalı.
Çünkü Anayasa Mahkemesi Başkanı da çok iyi biliyor ki, bireysel başvuru hakkını düzenleyen Anayasa Mahkemesi Kuruluş Kanunu’nun 45.Maddesi’ndeki hüküm olduğu sürece, seçim barajı konusunda bireysel başvuru kapsamında inceleme yapamaz.
Buna rağmen bir iptal kararı verse, Anayasa’nın 67.Maddesi’ndeki ”Seçimlere 1 yıl kala yapılan değişiklikler uygulanamaz” hükmü olduğu müddetçe, Anayasa değişmeden bu karar uygulanamaz.
AK Parti’ye çelme atma adına yaptığı bu çıkışla Haşim Kılıç, Anayasaya hakimiyetini tartışma konusu yaptırdı.