Süper Lig’de 18 takımın bilet geliri bu sezon yüzde 42 arttı. Ligde ortalama seyirci sayısı 13 bini aştı.

Kulüplerin kombine ve loca gelirleri dışında sadece bilet hasılatı geçen yıla göre 25 hafta sonunda yüzde 42 oranında artarken, 18 takım bu sürede 2.9 milyon liralık bilet satışı yaptığı bildirildi.
Hürriyet’ten Ceyhun Kuburlu’nun haberine göre, 2016-2017 sezonunun 25’inci haftasına kadar satılan biletlerden elde edilen gelir 2 milyon lira olurken, bu rakam 2017-2018 sezonunun 25’inci haftası itibariyle 2.9 milyon TL’ye yükseldi.
Maç başına ortalama seyirci sayısı da 13 bini geçti. Ligde en çok taraftara oynayan kulüp ise Galatasaray oldu. Türk Telekom Stadı’nda oynanan lig maçlarında bu sezon ortalama 38 bin kişiye ulaşıldı.
Galatasaray ve Beşiktaş 30 bin barajını geçti
2017-2018 futbol sezonunda iki takım ortalama seyircide 30 bin barajını geçmeyi başardı. Galatasaray’dan sonra ikinci sırada Beşiktaş yer aldı. Vodafone Park’ta 12 maçta ortalama 33 bin 154 taraftara oynandı.
Fenerbahçe, Trabzon ve Bursa 20 binde
Fenerbahçe, Trabzonspor ve Bursaspor ise 20 bin barajını geçen takımlar oldu. Sarı-lacivertli takım 28 bin 724 kişiye oynarken, Trabzonspor 25 bin 101 kişiye oynadı.
Konyaspor, Antalyaspor, Kayserispor, Sivasspor ve Malatyaspor da en çok taraftar çeken takımlar arasında yer aldı.
Başakşehir 5 bin kişiye oynuyor

Bu sezon 10 bin barajın altında kalan takımlar ise Göztepe, Alanyaspor, Başakşehir, Akhisarspor, Karabükspor, Gençlerbirliği, Kasımpaşa ve Osmanlıspor oldu. Ligin en az taraftara oynayan takımı da Osmanlıspor. Şampiyonluğun en iddialı takımları arasında yer alan Başakşehir ise bu sezon ortalama 4 bin 966 seyirciye karşı oynadı.